Utstilling -krigens ødeleggelser av skoler -AVLYST

Arrangementet er avlyst

Helpers.no i samarbeid med Bomuldsfabriken kunsthall ønsker at rester fra krigens ødeleggelser av skoler tas med til Arendal for å bearbeides av en kunstner til et verk som belyser krigens meningsløse lidelser og hvordan en hel generasjon barn rammes. Dette monumentet vil stilles ut i ARTendal midt i sentrum av Arendal under den politiske Arendalsuka av kunstneren Håkon Gåre.

Utstillingen blir også å se på Eureka tirsdag 16 august i forbindelse med Helpers.no debatter.

  • Frivilliges innsats under Ukraina krisen

  • Doing good is good for business - ny måte å finansiere hjelpearbeid i Ukraina

I samarbeid med Helpers.no ønsker Bomuldsfabriken å vise kunstnere fra Ukraina under Arendalsuka. Vi har fått en god dialog med et galleri Voloslyn gallery i Kiev og vil arbeide videre med et form for samarbeid. Vi har engasjert en kunstner Håkon Gåre til å bearbeide de gjenstandene som belyser denne grusomme krigens ødeleggelser for så å anvende de som elementer i en installasjon på ARTendal eller ved en annen lokasjon i Arendal. Da får vi to markeringer, en som presenterer kunstnere fra Ukraina og deres anti war-kampanjer og så selve disse objektene som settes inn i en kontekst av en norsk kunstner enten i form av en tegning på gulvet eller en eller flere skulpturer. Kanskje hele ARTendal vårt galleri i sentrum skal fylles med gjenstandene fra skolene. På denne måten får vi en interessant utveksling og dialog som vil bli et gripende monument midt i sentrum av Arendal.



Prosjektleder og kunstnerisk ansvarlig er Tone Lyngstad Nyaas, Leder/ kurator Bomuldsfabriken kunsthall.

Ansvarlig for koordinering av hjelpeorganisasjoner og transport av ting fra skolene i Ukraina er Terje Christensen i Helpers.no

Forrige
Forrige

Frivilliges innsats i Ukraina krisen -Debatt Arendalsuka

Neste
Neste

My war story