De store internasjonale hjelpeorganisasjonene har ikke kommet til Przemyśl

På togstasjonen har frivillige fra flere land samlet seg for å hjelpe. Ingen har bedt dem om å komme. De har bare sluppet det de har i hendene og dratt for å hjelpe.

Snakket med en som sto å delte og suppe. Han var fra Belgia og hadde kommet hit i går kveld. Han kunne ikke et ord polsk eller ukrainsk, men hadde en vest der det sto at han kunne engelsk og fransk. Men å levere ut mat krever jo ikke annet enn omtanke og vilje til å hjelpe.

Kacper hadde vært der noen dager og fortalte han ikke hadde sovet på 48 timer. Han er polsk og har vært her i noen dager. Han er sjokkert over at ingen av de internasjonale hjelpeorganisasjonene er her i byen. Her er bare folk som har kommet for å hjelpe.

Den lille byen Przemyśl har blitt sentrum for nyheter om flyktningstrømmen og det er nesten ikke mulig å finne et sted å bo. Det samme gjelder for byen Przemysl som ligger 100 km herfra i retning mot Krakow.

Snakket med en student fra Kazakhstan som jobbet som frivillig i Przemysl. Han hadde blitt kastet ut av husverten sin fordi han hadde tatt med seg ukrainere som ikke hadde noe sted å sove.

Vi jobber med å etablere et hus hvor vi kan samle frivillige, hvor de kan hvile. Det er en risiko for at de frivillige som har kommet brenner seg ut og blir syke. Hjelpearbeidet settes tilbake om de reiser hjem uten at vi har fått overført kompetansen de har fått.

Terje Christensen

dette er min bilo. Det vil vises ett sted

http://www.smartebyernorge.no
Forrige
Forrige

Helpers.no har sammen med andre hjelpeorganisasjoner opprettet “International helpers HUB”

Neste
Neste

Nyhetskanalene reagerer raskest på krisen i Ukraina