Nyhetskanalene reagerer raskest på krisen i Ukraina

Stasjonen i Przemyśl er overfylt av ukrainere som er busset opp fra grensen. I avgangshallen får de hjelp av folk i gule vester. 


Men det er også mange, veldig mange, med kamera der. Mange nyhetsteam med reporter, kameramann og noen med lydmenn.  Også utenfor stasjonen er det flere nyhetsteam som står og sender rapporter. 

Jeg satt på en kafe og kom i prat med flere journalister fra Frankrike og Canada som satt og oppdaterte nyhetssaker. De jobbet på kafeen og gikk ned til togstasjonen når de skulle filme. De hadde sjåfør som kjørte dem til de to nærmeste grensene. 

Snakket med en polakk som var sjåfør for et amerikansk nyhetsteam. Han sa de hadde hele sitt lille firma der og at han var i byen mandag til fredag og kjørte rundt på forskjellige nyhetsteam. Vanligvis kjører han turister som kommer til Krakow for å se saltgruvene eller Auschwitz. 

Det å finne et sted å overnatte i Przemyśl er vanskelig. Også 100 km lenger inn i landet, i Rzeszow, er det heller ingen ledige hoteller. I går gikk jeg rundt i Przemyśl og spurte i resepsjonene og hos de som leier ut rom. De fortalte meg at det var journalister i alle rom.

Om du planlegger å bidra på noen måte må du vite at det ikke er noe sted å sove. 

(Men som Arnulf Øverland sa i sitt dikt så skal vi jo ikke det.)


Terje Christensen

dette er min bilo. Det vil vises ett sted

http://www.smartebyernorge.no
Forrige
Forrige

De store internasjonale hjelpeorganisasjonene har ikke kommet til Przemyśl

Neste
Neste

Kvinner og barn den ene veien, menn den andre